روش آسیاب چوب زردچوبه
چطور پودر زردچوبه را در منزل فراهم کنیم؟
چگونه میتوانیم ریزوم زردچوبه را به پودر تبدیل نماییم؟ با فراگیری طریق تهیه و تنظیم پودر به راحتی میتوانید چوب مشقت بار را آسیاب کرده و زردچوبه قابل انعطاف خالص را به کارگیری فرمائید .
پودر زردچوبه چاشنی ای پرمصرف در معاش روزانه مردمان مجموعه کشورها آسیا است . به دلیل ساکن نبودن زردچوبه در کشورایران مردمان در زمینهی آسیاب کردن چوب زردچوبه و روش تهیه و تنظیم پودر اطلاعاتی ندارند و در حین خرید پودر زردچوبه را تهیه و تنظیم مینمایند . اگرچه پودر نمودن زردچوبه وقتگیر است ولی می توان در خانه آن را انجام اعطا کرد .
برای انجام آن دو روش را به شما یادگرفتن میدهیم :
بعد از تنظیم چوب زردچوبه از دکان ها در صدر آن را منزه با آب می شوییم و بعد از آن با یک کدام از این دو روش آن را پودر میکنیم .
روش اولیه
به مقطع سه عدد چهار شبانه روز زردچوبه را در آب تر کرده و در حین این زمان آب آن را چنددفعه عوض نمائید . بعد چوب زردچوبه را که قابل انعطاف شدهاست بوسیله شمشیر به قطعات کوچکتر تقسیم نمائید و آن را به دوران قریه روز درمقابل آفتاب قرار دهید تا کم آب شود . بعد از کم آب شدن ریزوم های زردچوبه , قطعات را بوسیله آسیاب های برقی پودر نمائید . میتوانید برای بدست آوردن پودری قابل انعطاف و یک پارچه آن را الک فرمائید .
روش دوم
بعد از شستن ریزوم ها آنانرا در قابلمه ای ریخته و یه خرده آب باطن آن بریزید و بر روی اجاق قرار دهید آنگاه تا زمان قابل انعطاف شدن چوب زردچوبه اذن دهید در آب بجوشند کهاین زمان بیشتر از یک ساعت و متعلق به ریزوم میباشد . همین که بتوان زردچوبه را به راحتی با خنجر خرد کرد کافی است .
بعداز اینکه ریزوم قابل انعطاف شد آن را آبکش کرده و به قطعات کوچک تقسیم و در سینی فر قرار دهید و با به کارگیری از فر آن را کم آب کنید . ( در دمای 40 رتبه حدود چهار ساعت ) بعد از
کم آب شدن آن را آسیاب و آنگاه الک نمایید .
در میان دو روش اشاره شده در صدر روش اولیه سفارش میشود , چون تفاوت مزه و رایحه دراین دو روش مشهود میباشد .
در صورت قابلیت میتوانید لایه کم آب و قهوه ای روی ریزوم را جدا و آن گاه کم آب فرمائید و یا این که بعد از کم آب شدن با مالش قطعات بر روی جسمی مثل کیسه لایه بالا را جدا فرمائید . انجام این فعالیت سبب ساز می شود پودر بدست آمده رنگ بهتری داشته باشد .
پودر زردچوبه مهیا شده را در ظروف شیشه ای که در آن سفت بسته می شود حفظ فرمایید . چون رطوبت با گاز به وسیله زردچوبه جذب می شود و بر کیفیت آن تاثیر میگذارد .
- ۹۹/۱۱/۲۸
- ۱۰۱ نمایش