تهویه هوا نقش مهمی در کاهش تکثیر کرونا دارااست
عباس شاهسونی در رابطه اهمیت تهویه هوا در کاهش احتمال تکثیر ویروس کرونا خاطر نشان کرد : شناسایی شیوه های انتقال ویروس کرونا نقش مهمی در در اختیار گرفتن و رئیس بیماری کووید ۱۹ داراست . فرضیههای نخستین اداره جهانی بهداشت جهانی بر پایه ی تجربیات سارس در سال ۲۰۰۲ این بود که ویروس کووید ۱۹ از روش هوا و قطرات تنفسی , پتانسیل ساخت بیماری را داراست .
او خاطر نشان نمود : مبنی بر شیوه نامههای بهداشتی وزارت بهداشت , استراتژیهایی که جهت کاهش انتقال ویروس از روش تماس دستها با محیط و سطح های کثیف به ویروس به کارگیری میگردد دربرگیرنده گندزدایی سطح ها با احتمال آلودگی و ضد عفونی کردن و شستن دستها با آب و صابون بعد از تماس با هر شخص یا این که اشیای مشکوک و در صورت دراختیار نبودن آب و صابون , ضد عفونی کردن دستها است .
رییس تیم سالم هوا و تغییرو تحول اقلیم وزارت بهداشت خاطرنشان کرد : همینطور راهکارهایی که به خواسته جدا زنجیره انتقال و رئیس بیماری از روش انتقال با قطرات تنفسی مطرح شده دربرگیرنده رعایت مسافت اجتماعی و به کار گیری از ماسک است .
انتقال کرونا از روش آلایندههای هوا
شاهسونی اظهارکرد : مبنی بر آخری داده ها و با دقت به شواهد جانور و حاصل مطالعات مشاهدهای , دسته سازی و مشابه سازیهای صورت گرفته در قضیه طریق تکثیر ویروس کووید۱۹ گزارش شده که ویروس کووید۱۹ علاوه بر تماس با سطح های کثیف و قطرات تنفسی قادر است از روش آلایندههای هوا از قبیل آئروسلها که به طریق هوابرد می باشند هم انتقال یابد .
او خاطر نشان نمود : قطرات تنفسی دارنده قطر فراتر از پنج میکرون می باشند که در مسافت دو متر ته نشین میگردند که با رعایت مسافت میتوان از شدت مواجهه کم کرد . از سوی دیگر جریان هوا می تواند قطرات را جابهجا نماید که رعایت مسافت , پیشگیری بی نقص از انتقال بیماری را تامین نمی کند و سفارش میگردد از ماسک هم مصرف شود .
رییس مجموعه سالم هوا و تغییر و تحول اقلیم وزارت بهداشت اعلام کرد : راجعبه انتقال ویروس به وسیله آئروسل این نکته حائض اهمیت است که قطر آئروسلهای محتوی ویروس کمتر از پنج میکرون می باشند که میتوانند به صورت هوابرد در گوشه و کنار آویزان و متفرق شوند . یافتههای مطالعات نشان می دهد که برای کاهش خطر انتقال ویروس کرونا علاوه بر استراتژیهای فوق , نیاز به تهویه مطلوب است .
توصیههایی برای تهویه در منازل و واحدهای مسکونی
شاهسونی اظهارکرد : نکته حائض اهمیت این است که منزل امنترین مکان است . صرف لحاظ از جور خانهای که در آن معاش می کنیم , بایستی تا آنجا که ممکن است در آنجا بمانیم تا شیوع بیماری کووید۱۹ را کاهش دهیم . تاهنگامیکه یک کدام از اعضای منزل آلوده و کثیف نشود , خانهها به طور کلی امنترین محیط معاش ما میباشند . از طرفی تماس با دنیای بیرون دوری ناپذیر است و احتمال وجود منشاء عفونت در منزل یا این که ورود آن به منزل موجود هست . البته اقدامات احتیاطی منطقی در منزل اشخاص بایستی صورت پذیرد تا در زمان شیوع بیماری تا حد قابلیت و امکان ایمن باشد .
او افزود : مبتنی بر توصیهها تا حد ممکن تماس اشخاص بایستی به دستکم رسد . بایستی ترجیحا تهویه ارگانیک با به کار گیری از پنجرهها و درها مهیا شود . نرخ تهویه بستگی به مساحت خانه و فضای بسته , تعداد اشخاص مستقر , تعداد پنجرهها و درها داراست . بایستی به شکلی طرح ریزی شود که به ازای هر نفر در خانه و فضاهای بسته دست کم ۷ الی ۱۰ لیتر در ثانیه هوا تامین شود .
رییس مجموعه سالم هوا و تغییر تحول اقلیم وزارت بهداشت اذعان کرد : همینطور بایستی هوای خانه و فضاهای بسته ۲ . ۵ الی ۶ توشه در ساعت ردوبدل شود . در شرایطیکه که هوای فضای بسته چهار توشه در ساعت ردوبدل شود بعد از زمان زمان ۳۷ دقیقه , ۹۰ درصد از هوای آلوده و کثیف از فضای بسته بیرون می گردد .
- ۹۹/۱۲/۰۱
- ۷۷ نمایش